FC Barcelona

Més que un club - Més que un web

Tegnap a héten másodszorra kaptunk ki a Real Madrid ellen. Az előző 4 meccsünk közül 3 alkalommal kikaptunk. Ezek a tények. Most pedig pár idézet a tegnapi meccsről. 

,,A Barcelona kapusa a lefújás után egy szerinte meg nem adott tizenegyest kért számon a játékvezetőn. Real-vezetésnél, a 93. percben, a Barcelona támadója, Adriano tört be a Real büntetőterületére, ahol Ramos hozzáért, Adriano pedig nagyot esett. A bíró nem ítélt 11-est. Pillanatokkal később Pérez Lasa lefújta a meccset. Ezután azt lehetett látni, hogy Valdés a bíróhoz rohan, rángatja, és közelről üvöltözik vele.

A játékvezető, Pérez Lasa szerint Valdés előbb a karját rángatta, amiért sárgát adott neki, de a kapus üvölteni kezdett vele: Ezt elcseszted, nem szégyelled magad?! - faggatta a bírót, aki ezért a pirosat is felmutatta neki.

A játékvezető szerint Valdés az öltözőfolyosón is folytatta, egyfolytában azt kiabálta neki, hogy szégyellje magát. A katalán Sport szerint Valdés akár négymeccses eltiltásra számíthat. "  

Egy meccselemzés a FACEBOOK-ról. : 

,,Meccselemzés:

Papírforma… újabb kés a Barca szívében. Real Madrid-FC Barcelona 2-1

A cím első felével a vérmesebb culék biztosan szívesen vitába szállnak majd – persze kizárólag statisztikai alapon és csak az utóbbi évek meccseire tekintve-, ám reálisan nézve a csapat jelenlegi formáját sajnos nincs nagyon miről beszélni. A Milan – és előtte már a Real Sociedad – szép kis gödröt ásott nekünk, amiből elég lesz kikecmeregnünk valahogy, de az tény, ez a Madrid ellen újfent nem sikerült. 

Helyre állt tehát a világ rendje, a Barca már nem jár ponto(ka)t szerezni Madridba, és kár abba a hitbe ringatni magunkat, hogy a 2008 óta regnáló állapotok normálisnak voltak nevezhetőek. Kapcsoljuk be a tehát ködlámpát, mert nem így van. A Bernabeu egyértelműen a Madrid vadászterülete megint, teljesen érthető és természetes módon. 

Sajnos megbillent a „Bárka”, valahol szép lassan beszivárgott a víz a hajótestbe, és ha tudjuk is hogy hol van(nak) a lék(ek), a bekerült vizet időbe telik majd kiszivattyúzni. Ezek okozatként a spanyol kupa már elúszott, és a BL sorozat sincs messze attól hogy farvízen kövesse. A bajnokság ugyan a mai meccs eredményétől függetlenül valószínűsíthetően így is a miénk lesz, ám a nyugalmam kifogásolható állapotba került még a 13 pont ellenére is. 

Mára több sebből vérzünk, a játékunk árnyéka önmagának, egyes játékosaink teljesítménye pedig kifejezetten gyenge illetve erősen ingadózó, bizonytalan, gondolok itt elsősorban Gerard Piquére - akit magassága ellenére rendre megvernek fejjátékban -, és Javier Mascherano-ra akiknek bizonytalansága és fegyelmezetlensége többször okozott a nehéz helyzeteken felül bekapott gólokat is. Nem szokásom, így nem húznám rá kizárólag a két említett játékosra vizes lepedőt, hiszen pusztán kettejük gyenge formája kevés lenne ahhoz hogy az utóbbi négy meccsünkből mindössze egyet nyerjünk meg, de számomra egyértelműen és kirívóan alulteljesítenek mindketten. A mai meccset figyelembe véve Thiago játéka nagyon finoman fogalmazva is hagyott kívánnivalót maga után, hiszen ilyen szeleburdi módon, rutintalanul és pontatlanul játszani már régen – vagy még soha – nem láttam, és hogy mindezt a formát a Klasszikuson hozta különösen siralmasnak nevezhető, a jövőre nézve pedig mindenképpen szomorú. 

Én a két félidő teljesítménye között gyökeres különbséget véltem felfedezni, amit kizárólag a Real cseréivel nem tudtam magamnak megmagyarázni. Amíg az első félidőben a gólunk mellett is volt keresnivalónk a pályán, addig második a játékrészben szinte a Barcelona B-t láttam a pályán. Érthetetlen. 

Mindezek ellenére én nem fogok még „farkast kiáltani” tehát bármiféle korszakváltásról beszélni. Hiszem, hogy egy öt éves sikerkorszakot nem lehet egy – egyébként szokásos kora tavaszi - mély gödörrel illetve három meccs elvesztésével leváltani, ám az tény, hogy amíg e hullámvölgyünk előtt mindenki kizárólag a Real Madrid egy hét alatt elveszthető szezonjáról beszélt, addig mára sajnos kiderült, hogy számunkra lehet az a helyzet, hogy csak a kiváló őszünk teremti meg a talaját annak hogy legyen okunk egy nagyot ünnepelni az idény végén. Bár még van egy meccs a Bajnokok Ligája visszavágóig amin bizonyíthatjuk rátermettségünket, de ne legyenek illúzióink afelől hogy a Depor érzi a „vér szagát, érzi hogy sebzett vad vagyunk, a Milan pedig valószínűleg „röhög – előre - a markába” az e héten látottak miatt. 
Eszemben sincs leírni a Barcát persze, soha nem tennék ilyet, de bevallom a magabiztosságom körülbelül a csapat szintjén mozog. 
Nem szánnék túl sok felesleges szót a bíró személyére, de azt hiszem nyugodtan kijelenthetem hogy kifejezetten rosszul vezette a mérkőzést, hiszen maradtak el lapok itt is és ott is, viszont az utolsó percben nem befújt egyértelmű tizenegyes Adriano ellen – és ezzel mellékesen Sergio Ramos kiállítása – még biztosan sokáig a fejemben lesz, Victor Valdez piros lapot érő ámokfutásával egyetemben. 

Tipikus x meccs volt ez ma délután, még Cristiano Ronaldo gyönyörű kapufája ellenére is. Ahogy azonban ősszel a Real szenvedett a játékvezetők tevékenységétől, úgy pont ebben a szerencsétlen időszakban nekünk nem kedveznek döntéseikkel, mélyítve ezzel az amúgy sem kis gödrünket, ám az eddig is világos kellett hogy legyen mindenkinek, hogy a helyzet e kérdésben idővel mindig kiegyenlítődik. Erre fogni tehát bármit a mai meccsel kapcsolatban is azt gondolom hiba lenne, én nem is tennék ilyet. 

Újra csak azt tudom mondani, fel a fejjel, ez egy ilyen játék, egyszer fent egyszer lent, mi pedig most lent vagyunk. Viszont innen csak felfelé vezet az út. 

Visca el Barca! " 

A meccs után a TWITTER-en. : 

,,Twitter Dani Alves: Sajnos nem tudtuk megnyerni ezt a meccset, de az élet megy tovább és 2 választás van: továbbmész vagy reklamálsz. Gyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerüüünk!


Tw Alves: "Unfortunately, we could not win the game, but life continues and you have two options: go on or complain! Let's goooooo"

Egy kis jó azért : Lionel Messi az első olyan játékos aki egymás után a 16. spanyol bajnoki mérkőzésen a kapuba talált! :) 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 79
Tegnapi: 27
Heti: 236
Havi: 106
Össz.: 424 704

Látogatottság növelés
Oldal: 2013/03/02 A hét második veresége a Real ellen.
FC Barcelona - © 2008 - 2024 - fcb-fanclub.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »